Peste 10.000 de oameni în stradă pentru familie

Peste 10.000 români au ieşit sâmbătă pe străzile din Oradea şi Satu Mare, pentru a susţine familia tradiţională. Oamenii au cerut organizarea referendumului pentru care Coaliţia pentru Familie a depus la Parlament 3 milioane de semnături, cu scopul definirii clare în Constituţie a familiei ca uniune între un bărbat şi o femeie. Factorul declanşator a fost declaraţia preşedintelui Iohannis cu privire la demersul Coaliţiei. Şeful statului nu a fost uitat de participanţi, care au ţinut să-i transmisă că nu sunt "fanatici religioşi".
Echipaţi cu umbrele colorate şi pancarte care transmiteau mesajul Coaliţiei pentru Familie ("3 milioane de voci! Un strigăt firesc menit să protejeze firescul"), care a organizat mitingul, iar unii chiar purtând pe braţe panglici tricolore, oameni de toate vârstele şi confesiunile, inclusiv copii, au luat parte la eveniment, în ciuda ploii.
Manifestarea a început la 11 fix, cu rugăciunea "Tatăl Nostru", rostită la îndemnarea moderatorului evenimentului, directorul Radio Vocea Evangheliei, Daniel Burtic.