Placinta cu mere a bunicii in varianta contemporana

Aceasta este cea mai simpla reteta de placinta cu mere.
Iata care sunt ingredientele:
1,5 kg mere
100 g fulgi de ovaz
300 g gris
100 g zahar brut
400 g faina
50 ml ulei
100 g stafide
Se amesteca grisul, faina, zaharul si fulgii de ovaz, toate uscate. Jumatate din compozitie se intinde in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se stropeste cu ulei. Merele curatate si razuite se amesteca cu stafidele si se intind deasupra, intr-un strat uniform, apoi se presara restul compozitiei, iar deasupra se stropeste cu putin ulei. Se coace in cuptor la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute.
"V-am spus de la inceput ca este cea mai simpla reteta. E adresata chiar si copiilor. Eu cand eram mica, am vrut sa fac parintilor o bucurie, fiind singura acasa, m-am hotarat sa fac o prajitura. A sfarsit prin a fi mancata de caine. Nici el saracul nu prea era multumit. Daca as fi stiut atunci reteta acestei placinte, cu siguranta mi-ar fi reusit!" a declarat Dorelia Pironea, redactor culinar la Radio Vocea Sperantei