Ploi record în România. În acest sezon s-au depășit și 300 de l/mp, adică de 3-4 ori mai mult decât media ultimelor trei decenii

24.06.2020 - Nicio zi fără furtuni, ploi torențiale și inundații care aduc pagube în tot mai multe județe. În Moldova, zeci de case au fost inundate, iar un drum național a fost blocat de aluviuni. Vremea rea cu averse și vijelii se menține până joi, cel puțin, ne avertizează meteorologii.
S-au rupt norii în comuna Pipirig, Neamț.. Oamenii s-au trezit îngroziţi de tunete şi au văzut cum Ozana iese din matcă. Şi de pe versanţi apa curgea şuvoaie.
O ploaie de o jumătate de oră a fost de ajuns pentru ca șuvoaiele să intre în 30 de case şi să inunde 60 de gospodării.
Aluviunile au blocat și o porțiune din drumul național care leagă comuna Pipirig de Târgu Neamţ. După mai multe ore de intervenţie, pompierii au reuşit să cureţe şoseaua, iar circulaţia a fost reluată.
Apele s-au revărsat și în comunele Poiana Teiului şi Alexandru cel Bun.
Câteva zeci de gospodarii au fost afectate şi în cartierul Văleni din orașul Piatra Neamț. Apa a venit de pe munte, s-a scurs pe versanți și a ajuns într-un pârâu ce traversează localitatea.
Puhoaiele au rupt malurile în mai multe locuri și au intrat în curțile oamenilor. Pârâul a tot ieșit din matcă în ultimii ani, la fiecare ploaie mai serioasă. Oamenii sunt disperați.