Ploșnite într-o cameră de cămin studențesc din Brașov

04.04.2024 - Ploșnițe găsite într-o cameră de cămin în Brașov. Patru studenți locuiau acolo și au fost mutați pentru a se putea face dezinsecție. Administratorii complexului cred că e un caz izolat și susțin că insectele pot apărea, deși se fac dezinsectii de două ori pe an, în toate cele 1200 de camere în care sunt cazați studenții universității brașovene.
Ploșnitele au fost descoperite în camera unui cămin al Universității Transilvania din Brașov, în care locuiau patru studenți. 
Conducerea Universității susține că de două ori pe an camerele sunt deratizate de o firmă cu care are contract. 
Daniel Munteanu, prorector, Universitatea Transilvania Braşov: În căminul 11, într-o cameră, s-a intervenit. Vor fi 3 treceri. Deci, în 25 martie, studenții au reclamat, în 26 a fost prima trecere. În 29 martie a fost a doua trecere. Și în 5 aprilie va fi ultima trecere. Așa a considerat firma că trebuie făcut. Pe lângă aceste intervenții, procedura presupune și eliminarea blaturilor, plintelor, prizelor. 
Camera în care s-au găsit ploșnițele se află la ultimul etaj, la capătul culoarului. S-a făcut deratizare acolo și în alte două camere, cea alăturată și cea de dedesubt, iar studenții au fost mutați în alte spații. 
Colegii lor nu au fost puși în gardă pentru a-și verifica și ei camerele. 
Ploșnița, o insectă hematofagă parazită, de culoare roșie sau maro, nu este cunoscută ca fiind vectorul de transmitere al vreunei boli, dar înțepătura ei se poate infecta sau poate produce reacții alergice. În plus, e foarte greu scapi de ele dacă ajung să se înmulțească.

sursa: TVR