Burgerii vegetali sunt o optiune excelenta orice zi!
Ingrediente
:
2 cani de apa
3 cani de fulgi de ovaz
1 cana de spanac (urzici) oparit(e)
3 linguri de fulgi de drojdie uscata
1 lingurita de sare
2 linguri de amestec de legume
1 capatâna de usturoi
1 ceapa
1 lingura de faina
½ ceasca de ulei
1 lingurita de cimbru
1 lingurita de busuioc
Se spala foarte bine spanacul si se opareste în cele 2 cani de apa. Se scoate apoi, se stoarce bine, iar apa fiarta se toarna peste fulgii de ovaz. Se toaca marunt spanacul, se curata si se striveste usturoiul, se toaca marunt ceapa si se adauga toate ingredientele peste ovaz. Se framânta si se modeleaza burgerii cu mâinile, umezind palmele cu apa dupa fiecare burger. Se asaza într-o tava, pe hârtie de copt, în cuptorul preîncalzit la 180 grade C, se lasa la foc mediu 30 de minute, dupa care se întorc si se mai coc înca 30 de minute pe cealalta parte. Sunt foarte buni în sendvisuri cu rosie, salata verde si smântâna vegetala.
Pofta buna!
O reteta culinara recomandata de catre Dorelia Pironea