Pasta pentru clatite se va obtine din:
faina,
optional 25 gr drojdie,
doua linguri de zahar brun,
coaja de la o lamaie,
vanilie,
trei linguri de ulei,
1 l de apa mineral si sare.
Se alege un vas potrivit ca marime si se amesteca in el apa minerala, drojdia, zaharul brun, coaja de lamiae ,vanilia si uleiul. Treptat se adauga faina omogenizand cu un tel. Consistenta pastei trebuie sa fie medie, nici prea subtire, nici prea groasa, astfel incat sa poata fi turnata cu polonicul.
Se incalzeste bine tigaia de teflon, apoi se da focul mic si se toarna compozitia, cuprinzand intreaga suprafata a tigaii.
Grosimea trebuie sa fie de aproximativ 2 mm.
Dupa cateva secunde incercam sa desprindem foaia déjà coapta si sa o intoarcem. O lasam sa se rumeneasca putin si pe cealalta parte,apoi o asezam pe o farfurie.
Se repeta operatiunea pana la terminarea compozitiei.
Clatitele pot fi umplute cu gem simplu sau cu gem si nuca, cu mere rase si calite, dar pentru a pastra traditia grecilor putem sa le umplem cu crema de susan si miere. Aceasta se prepara din 100 gr de susan si 50 gr de miere. Se macina susanul si se amesteca cu mierea.
Pofta buna!