Politia Locală poate ridica mașinile parcate ilegal. Cum se procedează la Cluj și la Constanta

28.11.2020 - Mașinile parcate pe domeniul public sau în alte spații decât cele marcate vor putea fi ridicate de Poliția Locală. Președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul aprobat de Parlament. La Cluj, măsura ridicării autoturismelor se aplică de ani buni, iar la Constanța locurile de parcare sunt... aur curat.
În Cluj-Napoca, autoritățile locale ridică autoturismele parcate ilegal încă din anul 2017. Pentru a preveni blocarea străzilor și trotuarelor, 5000 de mașini au fost ridicate în acest an.
Clujenii spun că există şi multe situații în care autoritățile ar trebui să dea dovadă de înțelegere.
În Constanța este o adevărată provocare să găsești un loc de parcare. Sunt tot mai multe mașini, iar șoferii parchează deseori în zone nemarcate.
Numai în ultimul an, peste 1700 de autoturisme parcate necorespunzător au fost ridicate.
Conform noului act normativ, există și situații excepționale în care autoturismul nu va fi ridicat chiar dacă este parcat neregulamentar.
Transportul autovehiculului la locul de depozitare nu se mai execută dacă în interiorul mașinii se află șoferul sau dacă acesta ajunge la fața locului înainte ca mașina să fie ridicată. Dar numai dacă își asumă plata cheltuielilor de depozitare.
Mașina ridicată poate fi recuperată doar după ce se plătesc taxele intervenției şi doar în baza documentelor care atestă proprietatea.

Programul de restituire a autovehiculelor este non stop.