Politiștii dau exemple situatii de urgentă, când poate fi apelat numarul unic 112

04.10.2019 - IGPR, situații de urgență pentru 112: accidente de aviație/la metrou/feroviare/cu victime, persoane blocate/navale/montane/în peșteri, canioane/determinate de factori de mediu, avarii sau accidente industriale, explozii, incendii, arsuri termice/electrice/chimice, cutremure, fenomene hidrologice/meteo periculoase, fulgerați/trăsniți, persoane căzute în locuri publice, conflicte și agresiuni fizice, tâlhării, furturi, folosirea armamentului, persoane dispărute/găsite etc.
La polul opus, potrivit IGPR, nu reprezintă o urgență: accidentele rutiere fără victime(tamponări), aflarea datei și a orei, aglomerarea traficului, încărcarea cartelelor de telefoane mobilă, inundație în apartament sau subsolul blocului, pierderea sau găsirea de obiecte personale, solicitarea de informații despre numărul de telefon, emitere cărții de identitate, pașaportului, cazierului, despre trafic sau programul instituțiilor publice etc.
Începând de ieri, apelurile abuzive la 112 sunt sancționate mai aspru, informează IGPR, care subliniază că amenzile pornesc de la 500 și pot ajunge până la 5.000 de lei. Sancțiunile au fost stabilite pentru a reduce numărul alertelor false.