Pomelo, fructul cu efecte nebănuite

Gustul miezului este complet diferit de cel al grepfrutului clasic, deci nu vă aşteptaţi să fie un fruct acrişor. Acesta este dulceag-amărui iar consistenţa este cărnoasă, iar cu un fruct cu siguranţă vă veţi ridica sătui de la masă.
Fructul poate fi mâncat ca atare sau poate fi adăugat în salate, deserturi sau în preparatele cu peşte. În China, în mod tradiţional, din coaja de pomelo se prepară marmeladă sau este folosită la prăjituri.
1.Previne infecţiile urinare - vitamina conţinută de fruct combate inflamaţiile din corp şi ajută la creşterea acidităţii din urină, care are capacitatea de a reduce dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar.
2.Sucul de pomelo are o capacitate extraordinară de a vindeca ţesuturile deoarece activează enzimele implicate în producerea de colagen, o proteină care tonifică pielea şi îi menţine elasticitatea.
3.Previne sângerarea gingiilor şi slăbirea rădăcinii dinţilor, ajutându-vă să aveţi o dantură puternică şi sănătoasă.
4.Vitamina C din fruct ajută la o mai bună absorbţie a fierului în sânge, ceea ce ajută la prevenirea anemiei.
5.Întăreşte sistemul imunitar prin activarea celulelor imune care protejează organismul de bacterii şi virusuri care pot cauza viroze respiratorii şi răceli, frecvente mai ales în sezonul rece.