Premierul Ciolacu promite intrarea în Schengen, vize ridicate pentru America și cetătenia dublă cu Spania până la finalul anului 2024

25.07.2024 - Premierul Ciolacu a promis, miercuri seara, la România TV, că până la finalul acestui an, românii vor putea ajunge în Statele Unite ale Americii fără vize, țara noastră va intra în spațiul Schengen și că cetățenia dublă cu Spania va intra în vigoare.
„În noiembrie cred că mai mult ca sigur mergem fără viză în America. Rog foarte mult pe toți care pot să reînnoiască viza B1, B2 să continue să o facă”, a declarat Ciolacu. 
Întrebat de moderator dacă până la finalul anului România va intra în Schengen și va fi adoptată cetățenia dublă cu Spania, premierul Ciolacu a răspuns că da. 
Tot în emisiunea de miercuri seara, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că ”orice este posibil”, întrebat dacă ar putea fi primul preşedinte al social-democraţilor care nu va candida la alegerile prezidenţiale. 
Preşedintele PSD, Marcel Colacu a reafirmat, miercuri seară, la România TV, că va candida pentru un nou mandat în fruntea formaţiunii, iar la congresul din 24 august, după alegerea preşedintelui PSD, se va alege şi candidatul pentru alegerile prezidenţiale.

sursa: G4Media