Președintele Klaus Iohannis: Nu voi participa la niciun fel de festivitate de început de an şcolar. Aceste festivităti nu trebuie organizate în acest an

11.09.2020 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, că nu va participa la niciun fel de festivitate de deschidere a anului şcolar, dar va avea un mesaj video pentru elevi şi pentru dascăli.
"După părerea mea, aceste festivităţi nu trebuie organizate în acest an. Sunt evenimente unde vine multă lume, este greu de ţinut oamenii la distanţă. (...) Nu voi participa la niciun fel de festivitate de început de an, dar voi avea un mesaj video pentru elevi şi pentru dascăli", a declarat președintele, întrebat dacă la începutul anului şcolar ar trebui organizate festivităţi și dacă va participa la vreuna dintre acestea.
Elevii încep cursurile la 14 septembrie, în condiții speciale de pandemie. Elevii din 43 de localități, din așa numitele zone roșiivor începe cursurile exclusiv online.