Președintele SUA, Donald Trump, transportat cu elicopterul la centrul medical Walter Reed. El are simptome ușoare după ce a fost diagnosticat cu coronavirus

04.10.2020 - Președintele SUA, Donald Trump, va rămâne internat pentru câteva zile la centrul medical militar Walter Reed, a anunțat Casa Albă. Decizia a fost luată la aproximativ 15 ore după ce Trump a anunțat că este pozitiv la coronavirus. Președintele a pășit singur din Casa Albă și s-a îndreptat către elicopterul Marine One, schițând un gest că este în regulă drept răspuns la întrebările jurnaliștilor. El purta mască, la fel și persoanele care îl însoțeau, inclusiv pilotul elicopterului Marine One.
Trump este "în stare bună", are simptome ușoare și a lucrat pe tot parcursul zilei, a subliniat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kayleigh McEnany.
"Ca o măsură excepțională de precauție, la recomandarea medicului său și a experților, Președintele va lucra din birourile prezidențiale de la Walter Reed pe parcursul următoarelor zile", a adăugat McEnany.
"Președintele apreciază sprijinul necontenit transmis atât lui, cât și Primei Doamne", a mai declarat secretarul de presă.
Potrivit CNN, care citează o sursă apropiată, Trump ar fi avut febră vineri dimineață, dar simptomul a fost încadrat de medici ca semn "ușor" al bolii. După-amiază, medicul lui Trump a notat că președintele este obosit, dar în stare bună.
"Este evaluat de o echipă de experți și împreună vom face recomandările către președinte și către Prima Doamnă în ceea ce privește pașii care vor fi urmați", a mai notat dr. Sean Conley.
Conform informațiilor obținute de CNN, Trump primește un cocktail cu anticorpi policlonali Regeneron, zinc, vitamina D, famotidină și câte o aspirină pe zi.
Starea Melaniei Trump este bună. Ea prezintă o tuse ușoară și durere de cap. Toți ceilalți membri ai familiei se simt bine și au rezultate negative.
"Ești un luptător și vei învinge și asta. Te iubesc, tată", a scris pe Twitter Ivanka Trump, la scurt timp după ce Marine One a aterizat la spitalul Walter Reed.
Potrivit unui oficial al administrației americane, vicepreședintele Mike Pence, care are rezultat negativ pentru coronavirus, lucrează de la reședința sa de la Naval Observatory (reședința oficială a tuturor vicepreședinților din 1974 încoace), situată în apropierea Casei Albe.
"Birourile prezidențiale" de la centrul medical Walter Reed sunt formate din mai multe încăperi situate în tot campusul și includ o cameră de zi, un spațiu pentru conferințe și un dormitor de spital.