Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a arătat îngrijorat de cum se vor comporta constructiile de după 1990 la primul mare cutremur în Bucureşti

13.10.2022 - "Mi-e teamă (...) de cum se vor comporta construcţiile de după '90 la primul mare cutremur pe care îl vom avea în Bucureşti. Şi aici avem o mare problemă, cred că suntem absolut cu toţii de acord că trebuie să avem o predictibilitate şi o securitate a raporturilor juridice. (...) Pentru ca să avem asta, trebuie să avem instituţii de control şi instituţiile de control nu funcţionează", a declarat  Nicuşor Dan  la conferinţa "Cum (NU) construim în România. Soluţii la provocările momentului".
Edilul a precizat că în 2008 a solicitat oficial reprezentanţilor Inspectoratului de Stat în Construcţii din Bucureşti, prin asociaţia pe care o conducea atunci, să-i spună câte autorizaţii şi PUZ-uri au verificat şi câte au constatat nelegale.
În opinia sa, Bucureştiul involuează în ceea ce priveşte "posibilitatea de a răspunde cu infrastructură la cum se construieşte".
"În opinia mea, de 17 ani, începând din 2005, de când s-a ştiut că România va intra în Uniunea Europeană şi au început să vină banii în toate segmentele, în special în imobiliare, Bucureştiul se sufocă, adică Bucureştiul involuează în ceea ce priveşte posibilitatea de a răspunde cu infrastructură la cât şi cum se construieşte", a afirmat Nicuşor Dan.
El a semnalat ca Bucureştiul suferă și la capitolul imagine.
"Al doilea palier ţine de Bucureştiul în competiţia globală, pentru că modul în care se dezvoltă urban un oraş stimulează sau nu o mare firmă să vină să-şi pună birourile în Bucureşti sau în Sofia sau în Belgrad sau în Budapesta. Şi Bucureştiul are o imagine care nu este grozavă. Cea mai urâtă capitală europeană, de exemplu, a spus un mare site european de turism şi multe altele", a adăugat Nicuşor Dan.