Primăvara nu vine doar cu vreme caldă, ci și cu stări de somnolentă, anxietate, la hiperactivitate, dureri musculare sau chiar o stare de melancolie

20.03.2023 - Astenia de primăvară sau febra de primăvară apare brusc. O explicație științifică nu a fost încă găsită, dar starea pare avea legătură cu reacția creierului nostru la lumina și întuneric. Mai ales în această perioada corpul nostru își reglează nivelul de hormoni.
Oboseala nejustificată, tulburările de somn, dificultatea de a ne concentra sunt câteva dintre simptomele asteniei de primăvară.
Terapia cu lumină naturală e cea mai indicată. Parcurile din Capitală au fost pline ieri, la prânz. O zi cu soare prinde bine, indiferent de prezența sau absența simptomelor asteniei de primăvară.
Simptomele putem să le agravăm dacă nu suntem atenți la ce mâncăm. Nutriționiștii ne recomandă să bem suficientă apă și ne atrag atenția că astenia nu se tratează cu suplimente alimentare.
Asteniile de primăvară afectează în general 10% din populația Europei, iar dacă simptomele persistă mai mult de două - trei săptămâni este recomandat să consultăm un medic.