Programul Startup-Nation va fi relansat în aprilie sau mai. Conditii noi la evaluarea dosarelor

21.02.2022 - Programul Startup-Nation, prin care statul finanţează începerea unor noi afaceri va fi relansat în aprilie sau mai. Suma pe care o vor putea obţine antreprenorii va fi aceeaşi ca în anii trecuţi, maximum 200 de mii de lei. Vor fi însă condiţii noi, ca de exemplu cofinanţarea din partea beneficiarilor. În 2017 şi 2018, prin Start-Up Nation s-au înfiinţat 15 mii de firme noi.
Spre deosebire de anii trecuţi, de data aceasta, la evaluarea dosarelor, atunci când se decide cine primeşte finanţarea de la stat, va conta mai puţin numărul locurilor de muncă înfiinţate.
O altă schimbare propusă se referă la cofinanţarea pe care antreprenorii ar trebui să o aducă în afacere. O idee susţinută şi de către cei care le oferă consultanţă noilor antreprenori. Însă procentul nu ar trebui să fie prea mare.
Ministerul Antreprenoriatului estimează că această cofinanţare va fi cuprinsă între 5 şi 15% din proiect, dar antreprenorii vor putea obţine credite cu garanţii de la stat. Înfiinţarea celor aproape 15.000 de firme, prin ediţiile precedente ale Startup Nation, a dus la crearea a peste 45.000 de locuri de muncă. 99% dintre firme erau încă în funcţiune la finalul anului trecut, spun reprezentanţii ministerului.