Proiectul de buget pe 2021 a fost aprobat de Guvern

20.02.2021 - Proiectul legii bugetului de stat pe anul în curs a fost adoptat cu ținta de deficit de 7,16% anunțată anterior. Din fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanțarea unor obiective de investiții care erau cuprinse în unele anexe, a precizat premierul Florin Cîțu, la finalul unei ședințe de guvern convocate special pentru aprobarea bugetului de stat pe anul în curs. Realocările sunt pentru Ministerul Sănătății și pentru Ministerul Transporturilor.
Guvernul a aprobat în ședința de vineri proiectul legii bugetului, legea plafoanelor, legea bugetului de asigurări sociale pe 2021, însoțite de Strategia fiscal-bugetară 2021-2023 și de Raportul privind situația macro-economică pe anul 2021, respectiv de proiecția pentru 2022 - 2024.
Din fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanțarea unor obiective de investiții care erau cuprinse în câteva anexe, dar bugetul rămâne în parametrii inițiali și merge la Parlament pentru dezbatere, a precizat Cîțu.
Realocări au fost făcute la Ministerul Sănătății și la Ministerul Transporturilor. Potrivit premierului, realocările din fondul de rezervă au avut în vedere proiecte importante pentru comunități.