Propunere de schimbare in Codul Muncii: SÂMBĂTA, zi lucrătoare!

Codul muncii a fost subiect la întâlnirea pe care liberalii au avut-o în acest sfârșit de săptămână la Brașov, unde are loc Liga Aleșilor Locali ai partidului, prilej cu care mai marii PNL au luat la cunoștință problemele cu care se confruntă primarii partidului.
Surprinderea a venit peste cei adunați la Brașov, din partea Secretarul general al PNL și primar de Oradea, Ilie Bolojan, care a propus o modificare a Codului Muncii prin care românii să aibă opțiunea de a lucra și sâmbăta.
Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat, vineri, că PNL trebuie să susţină modificarea Codului Muncii astfel încât cine vrea să lucreze şi sâmbăta să fie plătit dublu.
„Mie mi se pare cel puţin anormal (…) să nu putem lucra şi sâmbăta dacă vrem asta, dacă angajaţii vor să facă această chestiune şi firmele să trebuiască să le dea două zile libere pentru că este un non-sens.(..) Ar trebui să susţinem modificarea Codului Muncii ca cine vrea să lucreze şi sâmbăta să fie plătit dublu, dar atât. Este anormal cât timp nu ai angajaţi, nu ai pe cine angaja, să nu poţi să lucrezi zece ore la o firmă, dar să poţi să lucrezi cu normă întreagă la o firmă şi cu jumătate de normă la o altă firmă. În felul acesta, eu cred că putem să creştem productivitatea, salariile, iar firmele noastre să se păstreze competitive în pieţele europene”, a declarat secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, la Liga Aleşilor Locali ai PNL de la Poiana Braşov.
”Nu are sens să nu putem lucra și sâmbăta. Să susținem o modificare a Codului Muncii, cine vrea sâmbăta, să fie plătit dublu, dar atât”, a spus Ilie Bolojan.
”Ce facem acum ne întoarcem la vremea lui Ceaușescu? E o mare prostie dacă s-ar modifica legea în acest sens. Râmânem și fără voturile pe care le avem acum”, a comentat un primar PNL.