Protest în Sinaia. Primăria vrea să construiască o parcare în centrul istoric

19.03.2023 - Lângă gară, urmează să se construiască o parcare supraetajată, iar activiştii de mediu le cer autorităţilor să caute altă locaţie pentru a nu altera zona istorică a staţiunii. Primăria le transmite că proiectul are toate avizele necesare, inclusiv de la Comisia Naţională a Monumentelor Istorice.
Mai multe asociaţii non-guvernamentale s-au mobilizat şi au organizat protestul în centrul oraşului Sinaia. Le cer autorităţilor să nu facă parcarea supraetajată aproape de gară, o zonă simbol a staţiunii.
Proiectul are toate avizele necesare, le răspunde Primăria, inclusiv de la Comisia naţională a monumentelor istorice şi de la Uniunea Europeană, care finanţează construcţia cu aproape 6 milioane de euro.
Parcarea va avea şase nivele şi o terasă exterioară, conform proiectului blocat ani de zile de instanţe. Anul trecut a primit însă undă verde de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Proiectul Park&Ride a depăşit toate barierele de verificare ale instituţiilor statului şi instanţelor din România, chiar dacă pentru derularea acestor proceduri a fost nevoie de patru ani. Uniunea Europeană îl finanţează, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne-a dat dreptate să îl continuăm, Comisia Naţională a Monumentelor Istorice şi-a dat acordul.