Proteste fată de măsurile anti-COVID, în București și alte orașe din tară. Manifestatii, și în alte capitale europene

22.03.2021 - Mai mulți oameni au protestat în București și în țară față de restricțiile date de autorități în timpul stării de alertă. Protestatarii au cântat, au dansat și au cerut ca de Paște bisericile să fie deschise. Manifestații au avut loc în toată Europa.
Convinși că pandemia este o mascaradă, protestatarii care s-au adunat în centrul Capitalei au scandat că nu vor să poarte mască și nici să fie constrânși să se vaccineze.
Manifestanții au mărșăluit spre Parlament și Palatul Cotroceni.
Organizatorii vor fi amendați de jandarmerie pentru că numărul participanților la protest a depășit 100 și nu au asigurat nici alte măsuri de protecție.
Vor fi sancționate și persoanele care nu s-au conformat recomandărilor forțelor de ordine.
Proteste față de restricțiile sanitare au fost și la Cluj Napoca, Timișoara, Galați și Brașov. În Brașov, manifestanții s-au prins în horă.
În Galați, la protest a răsunat muzică populară.
La un moment dat, jandarmii au observat că o femeie nu poartă mască. Așa că au mers să îi ofere una, ceea ce i-a enervat pe protestatari.
In urmă cu câteva zile, prim-ministrul Florin Cîțu spunea că măsurile din România sunt printre cele mai relaxate din Europa.
Premierul a mai anunțat că nu ia în calcul noi restricții. Iar în Capitală nu se pune problema carantinei, a precizat și seful Departamentului pentru Situații de Urgență.
Și în alte capitale europene oamenii au protestat față de măsurile sanitare impuse în pandemie.
În Franța, restricțiile de seară încep de la ora 18. Iar Polonia a închis muzeele, teatrele și a limitat activitatea magazinelor.