Raed Arafat și Departamentul pentru Situatii de Urgentă vor fi prezenti la târgul de joburi „Angajatori de top”

28.03.2024 - Trei instituții de stat vor fi prezente la târgul de joburi Angajatori de top București: Regia Autonomă RASIROM, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Departamentul pentru Situații de Urgență. Inclusiv șeful DSU, Raed Arafat, va veni la evenimentul de la Sala palatului, din zilele de 29-30 martie 2024.
Pentru prima dată la Angajatori de TOP, dr. Raed ARAFAT, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, va fi prezent la eveniment pentru a susține o prezentare cu tema „Inovație în sistemul public. Studiu de caz, Departamentul pentru Situații de Urgență”. El va povesti atât despre ce poate construi o echipă cu expertiză, spirit de inovare și profesionalism, cât și despre ce înseamnă să crești profesional și personal în sistemul public, atunci când munca ta are impact și aduce schimbare sistemică. 
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) va fi prezent în premieră la acest târg de cariere. Mihai Mihalecea, STS specialist, și Octavian Petre, STS specialist, vor susține în cadrul conferinței I LOVE Tech o prezentare intitulată Cloud native stories from the Special Telecommunications Service. 
În cadrul evenimentului, va fi prezent și Departamentul pentru Situații de Urgență, cu site-ul Fii Pregătit – www.fiipregatit.ro, platforma națională de pregătire a populației pentru situații de urgență. La standul Fii Pregătit, vizitatorii vor putea interacționa cu site-ul, vor afla mai multe despre ce înseamnă pregătirea pentru situații de urgență, despre prevenire, despre comportamentul corect în caz de dezastre și multe altele. Tot aici, vizitatorii pot deveni ambasadori Fii Pregătit, ambasadori ai prevenției și educației care salvează vieți, cu invitația să transmită mai departe în comunitățile lor informațiile vitale de pe fiipregatit.ro. La stand vor fi prezenți reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență, care le vor spune vizitatorilor ce înseamnă să lucrezi într-un astfel de departament, despre cum se poate inova în sistemul public și despre cât de importantă este pregătirea oamenilor care lucrează în astfel de structuri.
La eveniment vor participa 90 de companii care vor oferi peste 7.000 de joburi.

sursa: TVR