Ramanem la ciuperci sote! Pofta buna!

Cu simplitate vom lucra la inceputul saptamanii viitoare la reteta aceasta. Este doar o  idee de a prepara ciupercile.
Ingrediente:
500 gr ciuperci micute
oregano
4 catei de usturoi
1 lingurita rasa boia dulce
1 varf de boia iute
1 lingura suc de lamaie
cateva fire de patrunjel
7 linguri ulei de masline de calitate
sare
Spalati ciupercutele si taiati-le. Striviti usturoiul si apoi pisati-l intr-un mojar cu putina sare pana devine pasta. Adaugati peste el boiaua si 2 linguri de apa. Frecati pana obtineti un mujdei fin. Tocati marunt patrunjelul.
Tot timpul cat pregatiti ciupercile focul sa fie la maximum! Se pune ulei intr-o tigaie larga in care ciupercile sa nu fie inghesuite.
Adaugati ciupercile si prajiti-le scuturand tigaia din cand in cand, sau amestecand cu o lingura de lemn, pana vedeti ca pe alocuri sunt rumene, cca 3-4 minute. Presarati oregano si sare dupa gust.
Turnati mujdeiul si amestecati rapid.
Turnati sucul de lamaie si lasati sa fiarba inca 1 minut, pana cand sosul din tigaie se ingroasa, devine siropos.
Se ia tigaia de pe foc si se presara patrunjelul tocat. Se gusta de sare.
Se servesc calde sau reci, cu paine taraneasca.
Pofta buna!

O reteta culinara propusa de catre Dorelia Pironea