Rata de incidentă crește în Timișoara, deși orașul este în carantină de două săptămâni

19.03.2021 - Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 este în continuă creștere la Timișoara, în ciuda măsurilor de restricție impuse de autorități în urmă cu o săptămână și jumătate.
Filtrele de poliție sau jandarmerie lipsesc de pe străzile Timisoarei, ori sunt pentru puțin timp. Așa că oamenii ies din case și își văd de treabă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Autoritățile sanitare nu exclud posibilitatea prelungirii carantinei în Timișoara.
Nu toate autoritățile sunt de aceeași părere. Președintele Consiliului Județean Timiș spune că nu va vota prelungirea restricțiilor, întrucât carantina ar fi ineficientă.
În această după-amiază, la Chiajna, lângă București, erau coloane de mașini la intrarea în localitate și niciun filtru, deși de aseară comuna e în carantină cu peste 6 cazuri la mia de locuitori.
În Chiajna, carantina este pe hârtie. Intră și ies foarte multe mașini și nu există niciun filtru care să verifice dacă oamenii au motive întemeiate să părăsească localitatea.
Pe fondul creșterii cazurilor zilnice de COVID, există medici care avertizează că inclusiv Capitala ar putea intra în carantină.
În Capitală sunt în acest moment aproape 5 cazuri la mia de locuitori.