Record nedorit: 200 de soferi de transport marfa si persoane au ramas fara permis in doar patru ore

04.11.2017- Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General de Poliţie a aplicat aproximativ 1.600 de amenzi şi a reţinut 200 de permise de la şoferii care transportă marfă şi persoane, într-o acţiune naţională, care a durat doar patru ore, constatându-se şi 30 de infracţiuni rutiere.
"Pentru siguranţa transporturilor de persoane şi mărfuri, poliţiştii rutieri şi de la ordine publică au organizat o acţiune la nivel naţional, în urma căreia au fost constatate peste 30 de infracţiuni rutiere. În doar 4 ore, cât a durat acţiunea, au fost aplicate aproape 1.600 de amenzi, iar în jur de 200 de şoferi au rămas fără permis. Poliţiştii rutieri şi de la ordine publică din întreaga ţară au acţionat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane şi mărfuri", reise dintr-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
Potrivit sursei citate, poliţiştii rutieri au aplicat 1.589 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 185 pentru nerespectarea legislaţiei specifice transporturilor rutiere publice, 35 pentru nerespectarea perioadelor de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, 41 pentru nerespectarea prevederilor privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere şi trei pentru nerespectarea prevederilor privind transportul public local.