Referendumul lui Nicușor Dan, aprobat de Consiliul General. Cele trei întrebări la care vor răspunde bucureștenii

22.10.2024 - Consiliul General al Municipiului București a aprobat, luni, organizarea referendumului inițiat de primarul general Nicușor Dan, prin care populația va fi consultată dacă dorește ca Primăria Capitalei să emită toate autorizațiile de construire din oraș, iar Consiliul General să împartă banii colectați din taxele și impozitele bucureștenilor, între municipalitate și sectoare. Referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, în același timp cu primul tur al alegerilor prezidențiale.
Printr-un amendament făcut de grupul de consilieri generali, la referendum, bucureștenii vor fi întrebați dacă sunt de acord ca Primăria București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București.
Cele 3 întrebări care se vor găsi pe buletinele de vot sunt:
  1. Sunteți de acord ca primarul general al Municipiului București să emită autorizațiile de construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?
  2. Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector, a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni, să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?
  3. Sunteți de acord ca Primăria București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București?
Referendumul a fost aprobat cu 47 de voturi pentru, 0 abțineri și două voturi împotrivă.
Sumele necesare organizării referendumului vor fi plătite de la bugetul Municipiului București.

sursa: Hotnews