Reteta inceputului de saptamana: paste cu legume

Ingredientele necesare sunt:
200 g de paste
un morcov
un ardei rosu
un dovlecel
tofu
sare
piper
coriandru
Pentru aceasta reteta sunt potrivite pastele farfalle, adica cele in  forma de fundita.
Se pune un vas cu apa si putina sare pe foc. Cand apa clocoteste, se pun pastele si se lasa la fiert.
Se pregatesc legumele in urmatorul mod: se taie morcovul in felii oblice, apoi acestea se taie betisoare. La fel se va taia si dovlecelul. Ardeiul se va taia in sferturi, apoi in felii.
Se ia o tigaie antiaderenta si se va pune putin ulei de masline. Se va pune intai morcovul. Dupa un minut de va adauga putina apa si se va lasa la calit trei-patru minute dupa care se va pune ardeiul. Cand acesta se inmoaie putin, se pune si dovlecelul. La sfarsit se presara putin piper si coriandru.
Cand pastele sunt fierte, se strecoara, se pun legumele peste ele si se amesteca. Se aleg farfurii mari, plate, se pun pastele in centru si se razuie tofu.
Ce ziceti? E o idee buna? Bunul gust e garantat! Nu ezitati sa aduceti la masa voastra aceste paste! Nu va mai trebuie nimic altceva!
Pofta buna!

Semneaza, Dorelia Pironea