Am ales pentru inceptul de saptamana o reteta de pilaf sicilian care se prepara din:
3 cani si 1/2 jumatate apă
1 cană orez integral
2 cepe mari, tăiate mărunt
1 morcov tăiat în felii subţiri
1/2 ardei verde, tăiat mărunt
1/2 ardei roşu, tăiat mărunt
2 linguri ulei de măsline
1 lingură condiment vegetal
1/2 lingură busuioc
1 cană porumb dulce fiert
1 cană mazăre boabe fiartă
sare după gust
Se pun la călit într-o cratiţă, în puţină apă şi cele două linguri de ulei, ceapa, ardeii şi morcovul.
Se adaugă orezul, condimentul vegetal, restul de apă şi busuiocul şi se lasă să fiarbă până scade apa şi orezul este fiert.
Se ia de pe foc, se adaugă porumbul şi mazărea şi se amestecă bine.
Daca vreti sa obtineti o aroma cu mai multa vara in ea, nu caliti ardeiul, ci adaugati-l cu porumbul si mazarea. Si mai pastrati pentru ornat putin busuioc. Acesta este intr-adevar bijuteria verii!
Pofta buna!
O reteta preparata si recomandata de catre Dorelia Pironea