"Revoluția parcărilor", din 15 august, în București

09.08.2022 - Peste o săptămână începe revoluţia parcărilor în centrul Bucureştiului. Reguli existente încă din 2019, dar nepuse în aplicare, vor fi implementate în teren, iar respectarea lor va fi aspru verificată. Riveranii din centrul Capitalei vor fi cei mai afectaţi. Parcarea îi va costa aproape 9.000 de lei pe an, dacă vor dori un abonament cu loc de parcare rezervat.
Primăria generală va marca cu albastru toate locurile de parcare de pe străzile aflate în administrarea sa. Acolo, şoferii vor putea parca doar dacă vor plăti fie tariful cu ora, fie abonamentul săptămânal, lunar sau anual.
Riveranii vor fi cei mai afectați, vorbim despre cei din zona 0 a Capitalei, care pentru un abonament cu loc de parcare rezervat vor trebui să scoată din buzunar 900 de lei pe lună şi peste 8.600 de lei într-un singur an.
Riveranii care vor opta pentru abonamente fără loc de parcare rezervat vor plăti şi de patru ori mai puţin faţă de abonamentele cu loc rezervat. În cazul celor care doar lucrează în zonele marcate şi au nevoie de parcare, preţul abonamentelor pleacă de la 1.900 de lei pe an în zona 2 şi ajung la aproape 10.000 de lei pe an în zona 0. Cine nu va plăti va fi sancționat cu suprataxă şi blocarea maşinii.
Tarifele enunţate mai sus vizează doar locurile de parcare de pe străzile aflate în administrarea Primăriei Generale, nu şi locurile administrate de primăriile de sector.