
04.01.2020 - Tendinţa românilor spre cumpătare după sărbători este confirmată de specialiştii în domeniul alimentar.î
“Am început să conştientizăm că risipa alimentară nu este bună, nici dacă discutăm despre mâncarea la nivel mondial, nici dacă discutăm despre deşeuri alimentare. Faţă de alţi ani, românii şi-au luat şi au pus pe masă, conform tradiţiei, ceea ce a fost necesar consumului pentru două zile. Lucru ăsta s-a întâmplat şi din cauza veniturilor scăzute pe care le au, şi din cauza preţurilor crescute la alimente”, spune Dragoş Frumosu, preşedinte Federaţia Sindicatelor din Industria Alimentară.
Datele Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din guvern arată că în România se aruncă zilnic peste 6-000 de tone de alimente, adică 2,2 milioane de tone anual. Ţara noastră este pe locul al nouălea în lume la risipă alimentară. Jumătate din deşeurile alimentare provin din gospodării.
sursa: stiriletvr.ro
“Am început să conştientizăm că risipa alimentară nu este bună, nici dacă discutăm despre mâncarea la nivel mondial, nici dacă discutăm despre deşeuri alimentare. Faţă de alţi ani, românii şi-au luat şi au pus pe masă, conform tradiţiei, ceea ce a fost necesar consumului pentru două zile. Lucru ăsta s-a întâmplat şi din cauza veniturilor scăzute pe care le au, şi din cauza preţurilor crescute la alimente”, spune Dragoş Frumosu, preşedinte Federaţia Sindicatelor din Industria Alimentară.
Datele Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din guvern arată că în România se aruncă zilnic peste 6-000 de tone de alimente, adică 2,2 milioane de tone anual. Ţara noastră este pe locul al nouălea în lume la risipă alimentară. Jumătate din deşeurile alimentare provin din gospodării.
sursa: stiriletvr.ro