România: Hepatita E apare din cauza igienei precare şi a cărnii de porc neprocesate termic

15.05.2019 - Adrian Streinu-Cercel, manager la Institutul Matei Balș: Este un virus cu transmitere prin circuit pe cale orală. Și pentru asta vreau să atrag atenția cum se folosesc grupurile sanitare. Dacă folosești mâna dreaptă pentru a te șterge, deschizi robinetul cu mâna stângă, altfel lași pe robinet ce ai luat de acolo. Acest virus așa se transmite.
Liliana Gheorghe, medic primar, gastroenterologie: Accesul la teste e limitat și mare atenție la consumul de carne de porc neprocesată termic, afumată, uscată, acesta este bazinul prin care se răspândește.
Ministerul Sănătăţii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au lansat un plan naţional pentru controlul hepatitelor virale în România. Ţara noastră îşi propune să eradicheze hepatita B şi hepatita C până în anul 2030.