România: Valoarea totală procesată din tranzactiile online cu cardul a crescut cu 55% în 2021

16.02.2022 - Valoarea totală a tranzacţiilor online cu cardul procesate a crescut cu 55% în 2021 faţă de anul precedent, în timp ce numărul de tranzacţii a înregistrat o creştere de 40%, potrivit Netopia Payments, compania înregistrând lunar o medie de 2 milioane de tranzacţii digitale online, prin toate metodele de plată.
Conform unui comunicat remis marţi, pentru anul în curs, Netopia Payments estimează o creştere de cel puţin 35% a operaţiunilor online cu cardul şi de 15% pentru plăţile prin SMS, bazată pe avansul previzionat la nivelul întregii industrii de e-commerce şi pe eforturile de înrolare de noi comercianţi parteneri.
Din datele companiei, în 2021, valoarea medie a unei tranzacţii online prin intermediul cardurilor a crescut cu aproximativ 12%, ajungând la 240 lei, de la 215 lei în 2020. În topul categoriilor de produse şi servicii pentru care românii au făcut cel mai des plăţi electronice anul trecut s-au numărat: utilităţile, retailul alimentar, IT&C, asigurările sau produsele de mobilier.
În ceea ce priveşte dispozitivele preferate de români pentru a face achiziţii online, aproape 57% dintre aceştia au optat anul trecut pentru dispozitivele mobile, în timp ce 43% dintre clienţii finali au ales desktopul.
Potrivit reprezentanţilor companiei, cea mai aglomerată lună din punct de vedere al volumului de tranzacţii procesate de Netopia Payments în 2021 a fost noiembrie, perioadă în care mare parte a comercianţilor parteneri au organizat evenimentul Black Friday.