România a contractat vaccin anti-COVID pentru 10,7 milioane de persoane

06.12.2020 - Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, vineri, că România a contractat vaccin împotriva coronavirusului pentru 10,7 milioane de persoane, dar numărul de doze poate să crească în funcție de nevoi. Campania de vaccinare ar trebui să înceapă în luna ianuarie 2021.
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, la Aleph News, că vaccinul împotriva coronavirusului va putea fi pus pe piață cel mai probabil la începutul anului 2021.
„Campania de vaccinare în România teoretic va începe în momentul în care un anumit vaccin va primi autorizare condiționată de punere pe piață de la nivelul Agenției Europene a Medicamentului. Este prefigurat pentru începutul anului viitor și anume pentru luna ianuarie, însă trebuie să așteptăm până la urmă să avem acest aviz de utilizare și, ulterior, vom putea începe campania de vaccinare pe măsură ce vor fi livrate primele doze de vaccin”, a spus Gheorghiță.
Pentru campania de vaccinare, România a achiziționat ser pentru 10,7 milioane de persoane, dar numărul de doze poate crește.
„În momentul în care vom avea o cantitate importantă de vaccinuri disponibile este foarte probabil să se înceapă în paralel aceste etape de vaccinare și se poată beneficia și populația generală de vaccinare. Este important să reușim să asigurăm un nivel de imunizare colectivă care este este estimat în momentul de față la 70% din populație. În ceea ce privește numărul persoanelor care vor putea fi vaccinate o să vă spun că România a contractat un număr de doze care să fie suficient pentru circa 10,7 milioane de persoane, însă aceste cantități, acest număr de doze, poate să fie crescut în funcție de nevoile care se vor genera pe parcurs. Noi putem să creștem în baza acelui contract numărul de doze care să fie destinat pentru România”, a mai spus Gheorghiță.
Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial în noaptea de joi spre vineri.