România și Ucraina deschid noi puncte de frontieră doar dacă numărul refugiatilor creşte

14.03.2022 - În cazul în care creşte numărul de refugiaţi din Ucraina, atât partea română cât şi cea ucraineană arată că sunt pregătite pentru deschiderea unor noi puncte de frontieră.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, spune că, deocamdată, punctul de trecere de la Siret face faţă fluxului de migranţi din Ucraina.
„Am discutat cu partea ucraineană încă din primele zile ale crizei umanitare. Cât timp facem faţă provocărilor prin Vama Siret este în regulă. Există logistica necesară în Siret şi facem faţă la 700 de oameni pe oră. Dacă situaţia o impune, următorul punct care va fi deschis va fi traficul feroviar de la Vicşani”, a declarat pentru Europa Liberă, Gheorghe Flutur.
În zonă mai există un alt punct de trecere a frontierei, la Vicovu de Sus, oraş situat la 30 de kilometri de Siret.
Închis în 2010 pentru lucrări de modernizare, punctul vamal stă de 12 ani nefolosit. Deoarece la Sectorul de poliţie de frontieră Vicov au început lucrări de modernizare, personalul s-a mutat în punctul vamal.
„La Vicov putem deschide punctul de trecere în două ore. Din păcate, partea ucraineană nu este pregătită. Proiectul a fost abandonat în urmă cu câţiva ani, mai trebuie amenajat drumul până la graniţă”, mai arată Flutur.

sursa: Europa Liberă România