România: Vaccinarea adolescentilor, prioritate zero

31.05.2021 - Campania de vaccinare a populației împotriva Covid-19 a intrat într-o nouă fază odată cu maratoanele de imunizare destinate adolelescenților cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani. În mai mult orașe din țară au fost organizate fluxuri de vaccinare fără programare destinate special tinerilor din acest interval de vârstă. Centrele de vaccinare au fost vizitate și de mai multe personalități politice sau șefi de instituții, pentru a promova imunizarea în rândul populației.
La Cluj, a fost creat câte un flux special pentru cei care au între 16 și 18 ani în fiecare centru din județ. Adolescenții trebuie să fie însoțiți de un părinte sau de tutorele legal și să aibă acordul acestuia.
Numai în municipiul Cluj-Napoca sunt 12 centre fixe care au de astăzi un flux destinat exclusiv adolescenților. Aceștia pot merge și fără programare să se imunizeze, dar în limita dozelor disponibile.
Autoritățile pregătesc și vaccinarea copiilor din categoria de vârstă 12 - 15 ani. Un centru pentru ei a fost amenajat în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 al Capitalei. Unii părinți au înțeles că imunizarea celor mici începe chiar de astăzi și au venit să semneze pentru ei.
Centrul mobil are o capacitate de imunizare de 6.000 de copii pe lună și va fi deschis și pentru cei care nu locuiesc în sectorul 4.