Românii îşi vor putea verifica singuri vechimea în muncă şi dacă angajatorii le-au plătit contributiile cu doar câteva click-uri pe internet

26.04.2022- Acolo vor fi regăsite și informaţiile despre studiile absolvite. Documentul virtual va putea fi printat şi folosit în relaţiile cu instituţiile statului şi nu numai, deoarece are valoare juridică.
Specialiştii în resurse umane văd proiectul ca un pas uriaş de digitalizare a Registrului de evidență a salariaților din România (REVISAL). Așa vor fi descoperite mai repede companiile care fac evaziune fiscală şi nu plătesc contribuţiile angajaţilor.
Numai la ultimul control efectuat la nivel naţional, la începutul acestei luni, inspectorii de muncă au dat amenzi în valoare de 770.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Printre neregulile constatate se numără şi faptul că angajaţii erau ţinuţi peste program şi că nu li se acordau liberele legale.
Proiectul de lege privind digitalizarea REVISAL-ului merge acum la promulgare. După ce va fi semnat de președintele Klaus Iohannis, Guvernul va trebui să decidă în 60 de zile procedura de acces online în Revisal, cum se va genera și descărca extrasul dar și condițiile în care va putea fi folosit acesta pentru a dovedi vechimea în muncă.
 
 
  0