S-au închis restaurantele, barurile și cafenelele. Sunt interzise evenimentele și adunările care depășesc 100 de persoane

19.03.2020 - Restaurantele, barurile si cafenelele s-au închis. Se pot face însă livrări la domiciliu.
Este permisă organizarea activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip drive-in, room service sau livrare la client.
Autoritățile interzic reuniunile de peste o sută de persoane chiar și în spații deschise, iar cele cu mai puțin de o sută se pot desfășura doar dacă e păstrată distanța de un metru între participanți. Se vor închide saloanele de înfrumusețare și chiar sălile de jocuri de noroc.
S-au suspendat toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală realizate în spații închise.
S-a interzis organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise.
Comandamentul de urgență a luat de asemenea decizia de a suspenda, de miercuri, 18 Martie, de la ora 18.00, toate zborurile dinspre și spre Spania. Este prelungită și suspendarea curselor spre și dinspre Italia, cu încă 14 zile. Ministrul de Interne a subliniat, încă o dată, că autoritățile nu vor recurge la închiderea orașelor.
Autoritățile fac încă o dată apel la cetățenii din diaspora să nu se întoarcă acasă acum și atrag atenția că orice declarație falsă atrage după sine dosar penal.