Școlile așteaptă situația epidemiologică din 7 septembrie pentru a lua o decizie privind scenariul în care se vor încadra pentru începerea noului an

03.09.2020 - Regulile sanitare pentru începerea şcolii se schimbă din nou. Dispare declaraţia pe proprie răspundere a părintelui, considerată iniţial un document fără de care nu se putea intra în şcoală. Mai mult, nu profesorii, ci cadrele medicale vor face triajul elevilor. Părinţii vor putea să nu-şi trimită copiii la şcoală şi să opteze pentru cursuri online doar în anumite condiţii şi cu avizul medicului.
Ministrul Sănătăţii spune că se vor suspenda cursurile în şcoală atunci când apar 3 cazuri de îmbolnăviri, în 3 clase diferite.
Medicii de familie au rugat deja părinţii să nu aglomereze cabinetele înainte de 14 septembrie. Mulţi ar putea abuza de anumite documente medicale.
Regulile de bază pentru elevii care vor merge în clase rămân distanțarea și purtarea măștii. Aceasta nu va fi însă obligatorie și pentru copiii de grădiniță.
Acolo unde nu sunt cadre medicale suficiente care să facă triajul copiilor, ar putea fi trimiși studenţi la Medicină sau rezidenţi, a spus ministrul Sănătății.
Sunt gata și ghidurile metodologice pentru fiecare ciclu de învățământ. Toate informațiile le găsiți pe platforma educatiacontinua.edu.ro.