Școlile, creșele și universitățile din București, închise. Masca, obligatorie în toate spatiile publice

20.10.2020 - Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență a decis mai multe măsuri din cauza depășirii în Capitală a pragului de infectări cu coronavirus, potrivit anunțului făcut de Mariana Stancu Țipișcă, purtător de cuvânt al Prefecturii București. 
Activitatea școlară față în față se suspendă de marți, când se închid și cafenelele, restaurantele și cinematografele, după ce Bucureștiul a depășit rata de incidență de 3 la mia de locuitori.
Mariana Stancu Cipișcă, purtător de cuvânt al Prefecturii București a transmis, după ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, că după ce rata de incidență a fost, duminică, 3,02, iar luni 3,19 s-a hotărât ca începând cu ora 00.00 a datei de 20 octombrie, activitatea didactică să fie suspendată față în față.
"A fost interzisă activitatea în cinematografe, în săli de spectacole. (...) A fost interzisă activitatea în interiorul restaurantelor, păstrată pe terase, în exterior, iar pentru cei din interiorul hotelurilor, pensiunilor - doar pentru clienţii cazaţi în aceste unităţi. A fost interzisă activitatea operatorilor economici licenţiaţi pentru jocurile de noroc", a adăugat purtătorul de cuvânt.
De asemenea, s-a impus obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice.