Selfie-ul pe tren ucide! Se formează un arc electric de 27.000 de volti, care carbonizează corpul

12.05.2019 - Selfie-ul pe tren ucide! Este mesajul celor de la CFR, care face campanie pe reţelele de socializare pentru a-i determina pe tineri să înţeleagă ce pericole mortale îi pândesc pe calea ferată. Zeci de oameni, chiar şi adulţi care au ignorat avertismentele, s-au electrocutat şi au ajuns în ultimii ani la spital cu arsuri groaznice şi alte răni grave. Cei care nu au murit, au rămas cu traume pe viaţă. Va avertizăm că urmează informaţii şi imagini cu impact emoţional.
Statistica de la CFR Infrastructură arată că zeci de oameni - majoritatea sub 30 de ani - s-au electrocutat pe calea ferată, după 2014.
Cincizeci de adolescenţi cu arsuri foarte grave după ce s-au urcat pe tren au ajuns numai la spitalul Grigore Alexandrescu în ultimii cinci ani. Nouă dintre ei s-au stins. Iar dintre cei care au supravieţuit, mulţi au rămas mutilaţi pe viaţă.
Specialiştii îi avertizează pe teribilişti că se pot electrocuta chiar dacă nu ating firele electrice. Şi neatenţia în zona căii ferate poate fi fatală.