Semnal de alarmă tras de studenti: E al doilea an universitar consecutiv care începe fără ministru

01.10.2019 - Alianţa Organizaţiilor Studenţeşti din România trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că este al doilea an consecutiv care începe fără un ministru, însă reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că absenţa conducerii nu afectează şcolile, elevii sau profesorii.
Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), federaţia reprezentativă a studenţilor din România la nivel naţional şi internaţional, trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că acesta este al doilea an universitar consecutiv care începe fără un ministru al Educaţiei Naţionale.
„Acest fapt, dar şi lipsa de continuitate, viziune şi adoptare de măsuri discreţionare, cauzate de schimbarea a 28 de miniştri în ultimii 30 de ani, constituie deficienţele ce determină starea de fapt a învăţământului superior. Astfel, una dintre cele mai mari probleme ale învăţământului superior continuă a fi, de-a lungul a 8 ani, subfinanţarea cronică a educaţiei care perturbă evoluţia armonioasă a calităţii învăţământului şi implicit dezvoltarea profesională şi personală a beneficiarilor direcţi”, spun reprezentanţii ANOSR prin intermediul unui comunicat de presă.