Va propunem o reteta simpla, sanatoasa, deci foarte valoroasa: Icre de fasole.
Punem pe masa de gatit:
2 cani fasole alba fiarta
50 ml ulei
1/2 lamaie
1/2 ceapa
sare, piper negru
Punem de seara fasolea la inmuiat. A doua zi o fierbem in apa cu sare si doua foi de dafin (schimbati o data apa daca doriti). Daca aveti presa pentru piure, treceti fasolea prin ea. Aceasta va opri cojile si fasolea rezultata va fi foarte fina. Daca nu aveti acest instrument, zdrobiti sau mixati fasolea cu mixerul vertical, adaugand 50 ml din apa in care a fiert fasolea. Se adauga uleiul, in fir subtire, ca la maioneza, amestecand tot timpul. Se procedeaza in acelasi fel si cu sucul de lamaie. Condimentati cu sare si piper negru macinat. Adaugati ceapa tocata foarte marunt. Lasati sa stea jumatate de ora si apoi puteti servi.
Albe si pufoase vor incanta toata familia!
Pofta buna!
Punem pe masa de gatit:
2 cani fasole alba fiarta
50 ml ulei
1/2 lamaie
1/2 ceapa
sare, piper negru
Punem de seara fasolea la inmuiat. A doua zi o fierbem in apa cu sare si doua foi de dafin (schimbati o data apa daca doriti). Daca aveti presa pentru piure, treceti fasolea prin ea. Aceasta va opri cojile si fasolea rezultata va fi foarte fina. Daca nu aveti acest instrument, zdrobiti sau mixati fasolea cu mixerul vertical, adaugand 50 ml din apa in care a fiert fasolea. Se adauga uleiul, in fir subtire, ca la maioneza, amestecand tot timpul. Se procedeaza in acelasi fel si cu sucul de lamaie. Condimentati cu sare si piper negru macinat. Adaugati ceapa tocata foarte marunt. Lasati sa stea jumatate de ora si apoi puteti servi.
Albe si pufoase vor incanta toata familia!
Pofta buna!