O reteta simpla si sanatoasa vom aduce pentru maine, direct din bucataria taranului roman.
Este vorba despre cartofi crocanti, la cuptor.
Avem nevoie de:
500 gr cartofi
3-4 linguri de suc de lamaie
1/2 lingurita sare
3 linguri ulei de masline
patrunjel
Se pun cartofii, bine spalati, la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, se scurg, si se asaza intr-o tava incapatoare unii langa altii. Cu ajutorul unui pahar se aplatizeaza cartofii cam la un deget grosime.
Se stropesc cu ulei. Se ung apoi cu 2 linguri de suc de lamaie. Se presara cu sare.
Se da tava la cuptor, la 220 C, timp de 20 minute.
Se intorc cu grija cartofii. Se ung si pe partea cealalta cu restul de suc de lamaie. Se presara inca putina sare.
Se dau iar la cuptor inca 10 minute. La final cartofii trebuie sa aiba crusta crocanta.
Se scot pe un platou si se presara mult patunjel tocat. Sunt buni imediat: rumeniti, calzi. Apetisanti!
Pofta buna maine la pranz!
Cu drag, Dorelia Pironea
Este vorba despre cartofi crocanti, la cuptor.
Avem nevoie de:
500 gr cartofi
3-4 linguri de suc de lamaie
1/2 lingurita sare
3 linguri ulei de masline
patrunjel
Se pun cartofii, bine spalati, la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, se scurg, si se asaza intr-o tava incapatoare unii langa altii. Cu ajutorul unui pahar se aplatizeaza cartofii cam la un deget grosime.
Se stropesc cu ulei. Se ung apoi cu 2 linguri de suc de lamaie. Se presara cu sare.
Se da tava la cuptor, la 220 C, timp de 20 minute.
Se intorc cu grija cartofii. Se ung si pe partea cealalta cu restul de suc de lamaie. Se presara inca putina sare.
Se dau iar la cuptor inca 10 minute. La final cartofii trebuie sa aiba crusta crocanta.
Se scot pe un platou si se presara mult patunjel tocat. Sunt buni imediat: rumeniti, calzi. Apetisanti!
Pofta buna maine la pranz!
Cu drag, Dorelia Pironea