Avem nevoie de:
2 sfecle rosii
1 lingura de ulei de masline
1/2 lamaie
1 catel de usturoi
1/4 legatura de patrunjel
sare
Cum procedam?
Se fierbe sfecla rosie curatata de coaja in multa apa cu sare pana intra furculita usor in ea. Se lasa sa se racoreasca, apoi se taie cubulete.
Se striveste usturoiul. Se stropeste cu 1 lingura suc de lamaie si se lasa sa stea 10 minute. Se adauga uleiul si se amesteca pana devine ca o emulsie.
Se presara sfecla cu sare. Se amesteca usor.
Se toarna dressingul si se amesteca iar usor.
Se adauga patrunjelul tocat fin si se stoarce restul de suc de lamaie. Se amesteca usor si se gusta.
Se lasa sa stea 1 ora sa se amestece gusturile, apoi se poate servi cu felii de lamaie alaturi pentru cine o doreste mai acrisoara.
Pofta buna!