Sorin Cîmpeanu, ministrul Educatiei: Primul bacalaureat pe sistem nou va fi în anul 2026

15.07.2021 - "Primul bacalaureat pe sistem nou va fi în anul 2026", după ce elevii vor parcurge întreg ciclul după noile reguli stabilite prin proiectul România Educată, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu miercuri seară, invitat la TVR.
Ministrul Educației a anunțat și pașii de implementare a proiectului: va exista un grup de lucru interministerial, apoi un plan de implementare cu termenul 10 septembrie, apoi o bază de discuții, un pachet legislativ supus consultărilor în lunile octombrie - noiembrie, apoi adoptare în Parlament, pentru a avea timp pentru elaborarea legislației subsecvente.
"E nevoie de implicarea tuturor", a spus Sorin Cîmpeanu. "Modul de implementare a conceptelor din România Educată va face obiectul consultărilor tuturor celor implicați".
"Este prima oară când nu putem reclama lipsa resurselor financiare" - a mai spus ministrul. "Avem o problemă, însă, cu resursa umană – factorul determinant în școală. Mă refer la formarea profesorilor. Avem în plan formarea a 100 de profesori pentru pedagogie digitală. Va exista o infrastructură digitală care va trebui folosită. Dar resursa umană, profesorii pregătiți să folosească această resursă, constituie o problemă. Rezultatele vor putea fi văzute pe termen mediu și lung".

sursa: TVR