Sorina Pintea: Internările în Maternitatea Giuleşti vor fi reluate vineri

18.12.2018 - Avem rezultatele preliminare dar așteptăm rezultatul final al diferenței de probe. Rezultatele preliminare spun că nu sunt probleme, dorim să fim siguri. Vineri maternitarea Giulești își va redeschide porțile, adică va putea să facă internări”, a declarat ministrul Sorina Pintea la conferinţa de bilanţ a Ministerului Sănătăţii.
Controlul DSP s-a încheiat. Așa cum spuneam decizia a fost să amendeze personalul medical din această unitate și să amendeze unitatea sanitară cu 10.000 de lei. S-a luat decizia amendării medicului șef de șecție de la neonatologie cu 2.000 de lei, amendarea directorului medical cu 2.000 de lei, amendării asistentei șefe de la secția neonatologie cu 1.000 de lei, amendarea șefei de secție de la sala de nașteri B2 cu 1.000 de lei, amendarea asistentei șefe de la obstretică-ginecologie 1, a medicului epidemiolog al spitalului, medicului șef de laborator, amendarea coordonatorului în relația cu mediului și amendarea șefului de la spălătorie”, a mai adăugat ministrul.
Întrebată dacă amenda de 10.000 de lei acordată Spitalului Panait Sârbu va afecta pacienţii, ministrul a spus că „în mod normal, nu”.