Speranța TV și Radio Vocea Speranței au lansat campania „Speranță în întuneric”

Prin campania „Speranță în întuneric”,  Speranța TV si Radio Vocea Speranței oferă persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere, dispozitive audio prin care să asculte Biblia și programele Radio Vocea Speranței.  
Proiectul „Speranța în întuneric”  a fost demarat la Biserica de Centură București. La eveniment au participat colegi din echipa Centrului Media Adventist și persoane înscrise în Asociația Ridică-te și Umblă, împreună cu aparținătorii lor.
“Speranța în întuneric” este un proiect pe care Centrul Media Adventist îl derulează pentru persoanele care au probleme cu cititul. Fie că au o dizabilitate de vedere,  fie că nu știu sa citească, încercăm să le oferim acestora posibilitatea sa fie în contact cu Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, în fiecare moment”, a declarat directorul general al CMA, Cătălin Bărbulescu.
“Ne dorim ca toți nevăzătorii din Romania să beneficieze de acest dispozitiv . De aceea, Asociația Ridică-te și Umblă se va organiza, astfel încât acest instrument sa poată ajunge la fiecare beneficiar care nu poate citi, sa aibă Biblia. Acest instrument sa ajungă în mâinile oamenilor care Îl caută pe Dumnezeu”, a precizat  Lucian Aldea, președinte al Asociației Ridică-te și Umblă.
“Proiectul este unul bun, pentru că ne apropie de Cuvântul lui Dumnezeu. Prin acest dispozitiv, Cuvântul lui Dumnezeu va fi răspândit. Dispozitivul acesta face ca cercetarea Bibliei sa fie mult mai ușoara”, consideră  Constantin Tomină, reprezentant Asociației Nevăzătorilor din Romania, filiala București.
Proiectul „Speranță în întuneric”  își propune sa distribuie persoanelor nevăzătoare sau celor cu o vedere slabă, un dispozitiv prin care să asculte Biblia, programele Radio Vocea Speranței și cărți precum Calea către Hristos sau Tragedia Veacurilor. Aparatul are butoane de navigare facilă pentru selectarea cărților, a capitolelor și a versetelor, fiind astfel ideal pentru studiul biblic. Aparatul poate fi încărcat solar si vine împreună cu instrucțiuni de folosire in limba romană.
“ Este un proiect foarte important pentru un nevăzător, în mod special, dar și pentru o persoana în vârstă care nu mai poate citi sau nu mai poate vedea literele Bibliei, este foarte important să poată să asculte. Chiar și pentru cei care sunt foarte ocupați și spun că nu au timp sa citească Bibilia. Dacă ascultă în timp ce lucrează, fac mâncare sau curățenie, prin acest dispozitiv pot asculta Biblia. Este un proiect foarte important pentru orice persoană și pentru orice vârstă, cu sau fără dizabilitate” , a spus beneficiara unui astfel de dispozitiv.
“În primul rand, acest device, ne este foarte util, ne dă o stare de liniște și ne face să ne încredem cât mai mult în Dumnezeu. Inițial am citit Biblia în Braille, dar erau foarte greu de depozitat acele cărți si de aceea, mai degrabă, prefer sa ascult Biblia prin acest dispozitiv”a declarat o altă beneficiară a unui astfel de dispozitiv.
“Este un proiect de o bunătate maximă. Mulțumesc echipei CMA ca ați fost inspirați de Duhul Sfânt să faceți acest proiect”, a relatat o nouă beneficiară a acestui dispozitiv.
Aproape 100 de device-uri  au fost deja distribuite cu sprijinul venit din partea Adventist World Radio. Urmează sa fie demarată o strângere de fonduri prin care putem distribui persoanelor nevăzătoare sau celor cu o vedere slabă, un astfel de aparat. Dacă vă doriți un astfel de dispozitiv pentru dumneavoastră sau pentru cineva drag, lipsit de vedere, puteți scrie la adresa contact@sperantatv.ro sau puteți lua legătura cu filialele locale ale Asociației Ridică-te și Umblă. De asemenea, vă invităm să fiți împreună cu noi raze de speranță pentru a duce lumina Cuvântului lui Dumnezeu in viețile oamenilor care nu pot citi Biblia. Puteți dona 50 de lei, costul unui astfel de dispozitiv, in conturile Centrul Media Adventist, afișate pe site-ul sperantatv.ro, cu mentiunea Pentru Campania „Speranță în întuneric”.
“Ne dorim sa continuăm să împărțim asemenea dispozitive. Asta înseamnă că trebuie să facem comanda pentru următorul transport. Invităm pe toți cei care vor sa ni se alăture, să se implice. Un astfel de aparat costa doar 50 de lei, însă acest dispozitiv poate sa producă rezultate inimaginabile”, a mai spus  directorul general al CMA, Cătălin Bărbulescu.
Conform statisticilor oficiale, în România sunt aproape 100 de mii de persoane nevăzătoare sau cu deficiente grave de vedere, dintre care circa 3000 de copii.