Spitalul de ortopedie Foișor din București a devenit unitate COVID. Pacientii, transferati în cursul serii în alte unităti medicale. Proteste la poarta spitalului

10.04.2021 - Situaţie cu totul specială la Spitalul Foişor, de ortopedie, din Capitală. Pacienţii au fost evacuaţi, inclusiv cei care erau la Terapie Intensivă pentru că spitalul a devenit unitate suport covid. A fost un ordin clar de evacuare şi transformare a spitalului care a fost transmis vineri. Pacienţii au început să fie evacuaţi vineri, 9 aprilie 2021, jurul orei 19.00 și totul a continuat târziu în noapte. Unii bolnavi au ajuns la alte spitale din Capitală. Alţi pacienţi au fost externaţi. La poarta spitalului au fost chemaţi şi jandarmi pentru a face față unor persoane nemulțumite de situație.
Precizări de la Ministerul Sănătății: Transformarea spitalului Foișor în spital Covid-19 a fost soluția identificată de Departamentul pentru Situații de Urgență și avizată de Ministerul Sănătății în cursul zilei de vineri.
Ministerul Sănătății va solicita o analiză amănunțită a cauzelor pentru situația creată și pentru modul în care s-a desfășurat intervenția.