Studiu: Contrar opiniilor, romanii sunt atenti la etichete, se feresc de zahar si grasimi

09.11.2017- Aproape jumătate dintre consumatori, la nivel global, declară că atunci când citesc etichetele despre conţinutul produselor pe care le consumă iau în calcul în primul rând să fie fără zahăr şi fără ingrediente modificate genetic. Românii sunt şi ei atenţi la acest din urmă aspect, dar şi la conţinutul redus de grăsimi (55% pentru ambele). Următorii factori foarte importanţi în cazul a jumătate dintre români sunt “ingredientele organice” sau “conţinutul redus de zahăr”.
Global, produsele cu conţinut scăzut de sodiu sau de sare ocupă locul trei în top, cu 45%. Următoarele în clasament, la egalitate (cu 44%) se găsesc produsele ecologice, cele cu cu conţinut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi şi produsele cu adaos de vitamine sau minerale.
Românii au acordat o importanţă mai mare tuturor criteriilor analizate faţă de media globală, cu patru dintre ele alese de peste jumătate dintre cei chestionaţi. La nivel global, nicio caracteristică nu a fost selectată de un procent atât de mare de consumatori, scorul maxim fiind de 48%. Acest lucru arată că, cel puţin la nivel declarativ, românii sunt mai atenţi la ce consumă decât majoritatea ţărilor analizate, fiind preocupaţi de sănătatea lor şi a familiilor lor.