Studiu: Cum isi evalueaza femeile credinta si valorile

08.03.2017- Un procent foarte mare, aproape 75% dintre femeile creştine, declară că au o credinţă matură, trecută prin „focul încercărilor", în timp ce 65% se declară profund spirituale. Însă doar o treime (36%) dintre femeile care participă regulat la slujbele religioase sunt „pe deplin mulţumite" de dezvoltarea lor spirituală.
Atunci când au fost întrebate de relaţia lor personală cu Dumnezeu, 52% au afirmat că meditează zilnic la acest aspect şi cele mai multe au o relaţie foarte apropiată (38%) sau apropiată (43%) cu Dumnezeu. Există însă şi o minoritate care fluctuează între apropiere şi depărtare (17%), dar şi 1% care se simt foarte departe de Dumnezeu.
Identitatea femeilor este foarte clar conturată, iar valorile şi priorităţile personale sunt clare. Cea mai importantă valoare este familia, femeile creştine identificându-se în primul rând ca mame (62%), apoi urmaşe ale lui Hristos (13%) şi soţii (11%). Alte roluri pe care le au femeile şi care au înregistrat procente foarte mici, (sub 3%) sunt acelea de angajat, membru al bisericii şi prieten sau vecin.
Prin prisma principalului rol pe care îl îndeplinesc, acela de mamă, scopurile urmărite de femeile creştine sunt cele legate de familie. Cel mai important scop este creşterea şi educarea copiilor, cu care se identifică 26% dintre femeile chestionate. Un loc mult mai puţin important în familie îl ocupă relaţia cu soţul. Doar 2% dintre femei au ca scop îmbunătăţirea relaţiei cu partenerul de viaţă, un procent asemănător înregistrând şi căsătoria, în cazul femeilor necăsătorite.
Alte scopuri pe care le au femeile creştine sunt cele legate de credinţa lor, peste un sfert (26%) declarând că îşi doresc să-şi îmbunătăţească viaţa religioasă. Alte preocupări ale femeilor creştine sunt o sănătate mai bună (6%), o carieră de succes (5%), un stil de viaţă echilibrat (4%), creştere spirituală (4%), creştere morală (4%) şi obiective financiare (3%).
Scopurile ce reprezintă un interes mai scăzut decât căsătoria sunt cele legate de aspectul fizic, relaţiile cu persoanele din afara familiei şi călătoriile.