Studiu: Dieta în culori, strâns legată de o memorie mai bună

18.03.2022 - Un nou studiu de la Harvard a descoperit că o dietă bogată în flavonoide - substanțele chimice naturale ale plantelor responsabile pentru culorile strălucitoare și frumoase ale fructelor și legumelor - poate ajuta de fapt la reducerea uitării și a confuziei ușoare, o parte comună a îmbătrânirii.
Studiul din SUA a analizat dietele a peste 77.000 de bărbați și femei cu vârsta peste 30 de ani. Studiul a constatat că cei care au consumat cele mai multe flavonoide au fost cu 19% mai puțin probabil să raporteze probleme de memorie și de gândire, decât cei care au consumat cele mai puține flavonoide. Pentru a spune simplu, aveau creier mai sănătos.
Fructele și legumele colorate au cele mai multe beneficii pentru sănătatea creierului. De exemplu, fructele și legumele roșii pot proteja împotriva cancerului și pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă. Un aport ridicat de licopen, găsit în fructele și legumele roșii, a fost, de asemenea, asociat cu un risc redus de cancer de prostată.
Luteina, care se găsește în fructele și legumele portocalii și galbene, cum ar fi morcovii, porumbul și lămâile, s-a dovedit că ajută la protejarea împotriva cataractei și a degenerescenței maculare.
Studiul a arătat beneficiile unei diete bogate în flavonoide de la o vârstă fragedă, mai ales înainte de 50 de ani. Uitarea și confuzia sunt realități frustrante pentru multe persoane mai în vârstă.
Dieta joacă un rol important. Încărcarea farfuriilor noastre cu o mulțime de fructe și legume colorate este un câștig nutrițional (și gustos). Este bine pentru memoria noastră, creierul nostru și, de asemenea, ajută la prevenirea multor boli ale stilului de viață. Cu toții ar trebui să ne propunem să includem două porții de fructe și cinci porții de legume în dieta noastră în fiecare zi. Pofta bună!

sursa: Adventist Report