Studiu: Mulți angajați nu își mai găsesc echilibrul între casă și muncă în perioada pandemiei și resimt simptome de burnout

28.11.2021- Dacă primul an de pandemie a dat multora timp în plus pentru familie și suprasolicitarea de la serviciu s-a diminuat, acum, angajații din România sunt tot mai dezorientați. Unii pentru că s-au întors la birou, alții pentru că încă lucrează de acasă și nu știu cum să mai gestioneze ce au de făcut. Jumătate dintre angajați suferă de extenuare sau burnout, potrivit unui sondaj din piața muncii. Specialiștii au un set de soluții.
Programul haotic și cerințele tot mai mari din partea angajatorilor i-au făcut pe jumătate dintre angajații de la noi să resimtă simptomele de burnout. Oamenii spun că sunt epuizați și au sentimente negative asociate muncii, plus o eficiență profesională din ce în ce mai redusă.
Specialiștii din piața muncii au strâns date importante despre toate aceste schimbări care îi afectează pe angajați chiar pe termen lung.
O soluție pentru revenirea la o stare mentală buna ar fi, potrivit acestui studiu, negocierea volumului de muncă. Unii angajați au nevoie de mai multe activități relaxante, alții de o delimitare clară între viața personală și profesională.